sila klik

BOIKOT!!!

BOIKOT!!!

Jangan Kita Lupa

Khamis, 17 Januari 2013

Zionis Laknatullah Melepaskan Peluru Berpandu Ke Gaza Lagi!!!

Sumber-sumber media Palestin pada Rabu (16/1/2013) melaporkan bahawa tentera Zionis Yahudi menembak beberapa peluru berpandu ke bahagian tengah Semenanjung Gaza, tanpa menimbulkan korban jiwa, demikian IMEMC melaporkan.

Saksi mata mengatakan bahawa tentera Yahudi menembak sekurang-kurangnya tiga peluru berpandu ke sebuah lahan di kem-kem pelarian Al-Maghazi dan Al-Bureiij di Gaza Tengah.


Meskipun tidak ada kematian atau cedera dilaporkan, tetapi beberapa petani dan penduduk yang lain, termasuk anak-anak, menjadi panik akibat serangan ini dan mereka melarikan dari kawasan tersebut kerana takut pengeboman lanjutan.

Pada Selasa (15/1), tentera Zionis juga bergerak maju puluhan meter ke daerah Bouret Abu Samra, di utara Beit Lahia, Gaza Utara.


Sementara pada Isnin (14/1) malam, seorang petani Palestin meninggal akibat luka serius yang dideritanya setelah tentera Israel menembaknya ketika ia sedang bekerja di ladangnya di Beit Lahia.

Selain itu, dalam insiden berbeza, tentera Israel juga melarang warga Palestin untuk mendatangi lahan mereka di dekat pagar sekatan di Gaza dengan alasan "alasan keselamatan" sebagai sebahagian daripada yang disebut "zon penyangga" Israel yang dilaksanakan di daerah-daerah yang bersempadan dengan Gaza.

Tindakan sewenang-wenang ini telah menghambat ratusan keluarga Palestina dari menanami tanah mereka di dekat perbatas tersebut, para petani yang berhasil masuk ke lahan mereka selalu menjadi target ancaman penembakan oleh militer Israel


1 ulasan:

IBU TUTI TKI SINGAPUR berkata...

SAYA SEKELUARGA INGIN MENGUCAPKAN BANYAK TERIMAH KASIH KEPADA AKI NAWE BERKAT BANTUANNNYA SEMUA HUTANG HUTANG SAYA SUDAH PADA LUNAS SEMUA BAHKAN SEKARAN SAYA SUDAH BISA BUKA TOKO SENDIRI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN AKI YG TELAH MEMBERIKAN ANKA JITUNYA KEPADA SAYA DAN ALHAMDULILLAH ITU BENER2 TERBUKTI TEMBUS..BAGI ANDA YG INGIN SEPERTI SAYA DAN YANG SANGAT MEMERLUKAN ANGKA RITUAL 2D 3D 4D YANG DIJAMIN 100% TEMBUS SILAHKAN HUBUNGI AKI NAWE DI 085-218-379-259

klik!!