sila klik

BOIKOT!!!

BOIKOT!!!

Jangan Kita Lupa

Sabtu, 14 Mei 2011

Wasiat Syeikh Usamah Bin Ladin

Sesungguhnya segala puji hanya milik Allah, kami memohon pertolongan dan meminta ampun kepada-Nya. Dan kami berlindung kepada Allah dari keburukan jiwa-jiwa kami dan kejahatan amal perbuatan kami.

Siapa diberi petunjuk oleh Allah, tak ada seorang pun boleh menyesatkannya. Dan sesiapa Dia sesatkan, tak ada seorang pun yang memberinya petunjuk.

Dan aku bersaksi bahawa tiada ilah (yang haq) selain Allah saja, tidak ada sekutu bagi-Nya. Dan aku bersaksi bahawa Muhammad adalah hamba dan utusan-Nya.

Amma ba'du ...
Saya berdiri di hadapan kalian pada hari-hari sulit sekarang ini bukan untuk mencela dan mengancam terhadap apa yang dialami saudara-saudara kita di Gaza, sebagai kedok untuk bersembunyi di baliknya ...

Akan tetapi saya berdiri di hadapan kalian hari ini untuk menyampaikan kalimat kebenaran, yang dengan izin Allah kalimat itu akan membantu kita mengembalikan hak yang dirampas.

Kalimat kebenaran yang tidak berkompromi dengan raja, penguasa, ulama, atau menteri.
Kalimat yang tidak mengakui undang-undang antarabangsa yang semu. Tidak takut dengan majlis Majlis Keselamatan milik negara-negara besar yang menebar ketakutan terhadap kaum tertindas di negara-negara kecil, seperti Palestin, Iraq, Afghanistan, Somalia, Kashmir dan Chechnya.

Kalimat kebenaran yang seluruh dunia mengeroyoknya, ingin memadamnya dari manhaj dan kehidupan kita, sebelum membasmi kita semua.

Kalimat itu adalah jihad suci demi merebut kembali Baitul Maqdis dan Al-Quds.

ويح القدس ديس عفافها ... والمسلمون عن الجهاد نيام

Duhai celaka Al-Quds, kesuciannya diinjak-injak
Sementara umat Islam terlelap dari jihad ...
Sesungguhnya rahsia kesalahan terbesar dalam perjuangan pembebasan Palestin yang sudah-sudah adalah:
yang mengendalikan perjuangan itu adalah para penguasa yang mengkhianati amanah.

Di perang tahun 1948, kaum Muslimin ketika itu hairan bagaimana kita boleh menang. Padahal yang menghairankan justeru jika ketika itu kita menang. Sebab bagaimana kita menang, sementara penguasa-penguasa kita telah menyerahkan urusan perang kepada penguasa Yordan yang sebenarnya, iaitu Jeneral berdarah Inggeris, Glubb Pasha.??

Bagaimana mungkin menang suatu umat yang dipimpin oleh musuhnya? Dan pada waktu itu, semua penguasa kita memiliki "Pasha-pasha" lain yang mengendalikannya.

Contohnya di Semenanjung Arab, raja tanpa mahkotanya adalah seorang jeneral asal Inggeris, Philip. Untuk menipu rakyat, penguasa cukup dengan mengelarnya Hajji Abdullah Philip. Siapa membaca dokumen-dokumen United yang berkaitan dengan masalah ini, akan tahu sejauh mana kelalaian yang mendominasi manusia pada waktu itu.

Cheat-tipuan itu terus berlangsung, namun dengan wajah dan nama berbeza.
Hari ini, setiap ibu negara pasti ada "Bremer" nya, baik nampak atau tersembunyi. Bersama dia selalu ada "Allawi" yang menjalankan perintah-perintahnya.

Di setiap negara selalu ada "Sistani" dan "Tanthawi", bersama mereka ada barisan para ulama, yang rasmi mahupun non rasmi, barisan para wartawan, intelektual dan wartawan, yang secara dusta memberikan legalitas terhadap agen-agen salibis di negeri kita.

Maka semua golongan ini adalah musuh bagi umat yang harus kita diwaspadai. Dan sebahagian besar dari mereka adalah orang-orang yang dikenali.

Tanda paling mudah untuk mengenali mereka adalah: penguasa memberi keluasan kepada mereka untuk beraspirasi kepada orang ramai dan menipu mereka melalui media maklumat secara teratur, sementara ulama-ulama yang jujur ​​dilarang, walau sekadar berkhutbah Jumaat di desa terpencil.

Di antara kekurangan kita di zaman sekarang, kita dihadapkan kepada banyak jalan yang mengusung slogan-slogan pembebasan Palestin, padahal sebahagian besar jalan ini justeru mentelantarkannya.

Jalan yang paling besar adalah tindakan penguasa-penguasa hari ini yang mengadakan pertemuan-pertemuan para menteri dan melimpahkan masalah kepada Majlis Keselamatan PBB. Ini adalah sebuah cara untuk lari dari tanggung jawab dan mentelantarkan masalah Palestin.

Jalan yang lain adalah menuntutnya sebahagian ulama dan dai kepada para penguasa untuk membebaskan Palestin. Ini tidak lain adalah cara lain untuk lari dari tanggung jawab dan mentelantarkan darah para syuhada serta mentelantarkan Al-Aqsa.

Bagaimana mungkin kita minta tolong kepada kaki tangan musuh-musuh kita? Tidakkah mereka lelah meminta tolong selama berpuluh-puluh tahun?

المستجير بعمرو عند كربته ... كالمستجير من الرمضاء بالنار

Meminta perlindungan kepada Amru ketika dia dalam susah
Seperti orang yang mencari perlindungan dari abu dengan api ...

Ada jalan lain, iaitu tuntutan tokoh-tokoh jamaah Islam agar para penguasa membenarkan mereka berjihad demi membebaskan Palestin, atau menghimbau para penguasa itu untuk mengikuti kemahuan rakyat. Ini adalah jalan lain untuk lari dari tanggung jawab, yang hasilnya adalah diinjaknya kepala di pasir, penyesatan dan penipuan terhadap ahli jamaah-jamaah tersebut, dan mentelantarkan masalah.

Seharusnya mereka berterus terang kepada saudara-saudaranya: bahawa beban ini sangat berat dan kami tak siap memikulnya. Sebab kekufuran, baik tempatan mahupun antarabangsa, menyerang semua usaha yang cuba bergerak dan berterus terang demi kebaikan masalah ini.

Maka yang wajib adalah tahridh terhadap jihad yang hukumnya sudah fardhu ain, mendaftar para pemuda untuk bergabung dalam pasukan-pasukan jihad fi sabilillah, melawan perikatan zionis salibis dan antek-anteknya di Kawasan. Bukan menyalurkan tenaga para pemuda dengan turun ke jalan-jalan untuk melakukan demonstrasi-demonstrasi tanpa senjata.

Para tokoh jamaah itu seharusnya memberikan tempat bagi tenaga-tenaga pemberani yang ahli dari saudara-saudara mereka, agar mereka yang memimpin jamaah tersebut di situasi-situasi sulit seperti sekarang, supaya mereka melaksanakan kewajipan syar'inya.

من لم يكن بالقتل مقتنعا ... يخلي الطريق ولا يغوي من اقتنعا

Siapa yang tidak yakin dengan cara membunuh
Hendaknya ia memberi jalan dan tidak akan menyesatkan orang yang yakin

Walaupun terdapat banyak jalan menyimpang, namun di sana ada satu jalan lurus untuk merebut kembali Al-Aqsa dan Palestin, iaitu jihad fi sabilillah, seperti yang telah kami singgung tadi.

Allah Ta'ala telah menjelaskan tentang cara menahan gempuran orang-orang kafir di dalam Al-Quranul Adzim:

"Maka berperanglah kamu di jalan Allah, kamu tidak dibebani selain dirimu sendiri, dan kobarkanlah semangat orang-orang yang beriman. Semoga Allah menghentikan keganasan orang-orang yang kafir. Dan Allah lebih dahsyat kekuatannya dan lebih dahsyat serangannya. "(QS. An-Nisa ': 84).

Dengan tahridh dan peranglah keganasan orang kafir dihentikan.
Mencukupkan diri membebankan tanggung jawab kepada pemerintah dan ulama, setelah itu berpangku tangan dari jihad, tidaklah membebaskan kamu dari tanggung jawab. Tidak lain itu juga merupakan jalan untuk melarikan diri. Perintah Allah di dalam Al-Quranul Karim untuk berjihad di jalan-Nya sudah jelas, baik berjihad dengan jiwa dan harta, sehingga keperluan (jihad) tercukupi.
Sungguh engkau mampu mengalahkan kewujudan zionis dengan potensi pendukungmu yang besar dan disimpan, tanpa harus meminta bantuan para penguasa. Bahkan walaupun majoriti dari mereka berfihak kepada perikatan salibis-zionis.

Di sini saya bermaksud meyakinkanmu, umatku, bahawa saya yakin perkara itu mudah bagimu, dengan izin Allah. Asalkan kita mengikuti jalan lurus, bersandar kepada Allah dan menempuh sebab-sebab yang Dia perintahkan, dan berpaling dari jalan-jalan yang hina.

Di sini saya berikan kepadamu dua bukti, yang menunjukkan bahawa engkau mampu mengalahkan musuh-musuh kita hanya dengan sedikit kekuatan yang kamu miliki:

Bukti pertama: Kekalahan besar yang menimpa Kesatuan Soviet di Afghanistan berkat anugerah Allah, kemudian berkat perjuangan para pendukungmu, tanpa campur tangan tentera mana-mana yang dimiliki penguasa-penguasamu, meskipun dalam peperangan ketika itu sokongan secara umum memihak kepada mujahidin.

Ketika itulah panji Kesatuan Soviet dicabut dari dunia dan dibuang untuk dilupakan, segala puji dan anugerah hanya milik Allah.

Adapun bukti kedua: Pasca runtuhnya Kesatuan Soviet, Amerika menjadi satu-satunya penguasa dan ia berusaha memaksakan hegemoni serta dasar politiknya kepada seluruh dunia. Maka para penguasa di wilayah kita semakin meningkatkan ketundukan kepadanya, makin membabi buta keangkara murkaannya dan sokongannya terhadap kewujudan zionis, sehingga dia leluasa berbuat kerosakan di Palestin.

Ketika itu, beberapa kerat dari putera-puteramu mengisytiharkan jihad terhadap pihak yang berdiri sendirian itu, si neo-Hitler, satu-satunya penguasa abad, maka kami berjaya mematahkan tanduknya, meluluhlantakkan bentengnya, meruntuhkan menaranya. Maka ia berjalan dengan marah, dan mendakwa akan mengheret para pemimpin jihad, hidup atau mati, untuk mengembalikan kewibawaan Amerika dan menjadikan mereka pelajaran bagi orang lain. Maka Amerika seperti Abu Jahal di perang Badar, ia keluar dengan sombong kekuatan senjata dan jumlah pasukannya.

Namun, kami kembali berjaya tumpulkan ketajamannya, kami bunuh tentera-tenteranya, kami cerai-beraikan persahabatannya, dan limpah kurnia itu adalah dari Allah semata-mata. Jika perang telah tersulut dan kita dizalimi, maka kata-kata yang digunakan adalah kata-kata pedang, jika ingin hak-hak yang dizalimi kita rebut kembali.

Lihatlah Amerika, hari ini ia terhuyung-huyung oleh pukulan-pukulan mujahidin dan oleh pelbagai krisis yang menderanya. Sejak dari kerugian jiwa, kemudian politik, hingga ekonomi. Sekarang ia tenggelam dalam krisis ekonomi, sampai-sampai ia minta bantuan kepada negara-negara kecil, apalagi negara-negara besar. Ia tak lagi disegani musuh, dan tidak dihormati kawan.

Di sinilah kita harus sedikit berfikir; kamu tahu bahawa yang pertama kali dirugikan oleh bangkrutnya kezaliman Amerika adalah kewujudan zionis. Sebab dengan itu ia kehilangan salah satu penopang utama kewujudannya dan urat nadi kehidupannya.

Kerugian besar dan cepat pada kekuatan Amerika inilah salah satu faktor penting mengapa Israel melakukan serangan barbar ke Gaza, dalam percubaan frustasi untuk memanfaatkan masa-masa terakhir kepimpinan Bush dan kaum neo-konservatif, masa yang telah memberikan kepada mereka kekuatan, dana, sokongan moral, planning strategi, dan permusuhan terselubung yang tidak boleh diberikan oleh kerajaan lain, untuk dia gunakan menyerang kaum Muslimin dan memukul semua kekuatan yang menolak hegemoni Amerika di Kawasan.

Tapi ternyata kekuatan Rumah Putih hancur berkeping-keping di atas bebatuan mujahidin di Afghanistan, dan tenggelam di lumpur perangkap Iraq. Dari sinilah Israel dengan tergesa-gesa mengambil langkah menghabisi lawan-lawan mereka di Gaza dan menggantikan mereka dengan 'Abbas dengan kekuasaannya untuk kepentingan melindungi Israel. Maka mereka melakukan pembunuhan mengerikan ini sebelum masa kekuasaan Bush berakhir, sebelum kelemahan Amerika semakin nyata dan sebelum hancurnya sistem veto yang oleh dunia mulai dicibir, di mana-mana terdengar suara yang mencadangkan untuk memadamnya, dan veto sendiri adalah sebuah simbol kezaliman dan arogansi.

Membicarakan kelemahan dan mundurnya hegemoni Amerika serta keruntuhan ekonominya bukanlah sesuatu yang bersifat angan-angan. Namun berdasarkan kepada kesaksian tokoh-tokoh besar mereka sendiri, di mana kesaksian-kesaksian itu sudah tidak mungkin mereka tutup-tutupi lagi.

Berikut ini Biden, wakil presiden terpilih Amerika, mengatakan: "Krisis ini lebih besar daripada apa yang kami perkirakan. Dan seluruh sektor ekonomi Amerika berpotensi mengalami kehancuran. "

Kemudian menteri kewangan Sepanyol, ia berkata: "Seluruh perekonomian global berpotensi muflis."

Mantan pejabat Bank Cadangan Amerika, Alen Grisban, mengatakan bahawa muflis yang besar akan terasa kecil di hadapan krisis ekonomi sekarang ini.

Presiden Perancis, Sarkozi, menyebut krisis yang sekarang terjadi dengan berkata: "Krisis ini sangat dalam sekali, sistem ekonomi global sedang diambang kebangkrutan."

Saya katakan: Mereka sekarang sudah tenggelam dalam samudera kerugian-atas kurniaan Allah-disebabkan kezaliman yang mereka lakukan sendiri.

Menteri perekonomian Jerman berkata: "Dunia tidak akan kembali seperti keadaan sebelum krisis, dan Amerika Syarikat akan kehilangan kedudukannya sebagai negara super power dalam sistem ekonomi global."

Selanjutnya, saya kutip untuk kalian laporan-laporan intelejen Amerika yang semakin mempertegas kemunduran dominasi Amerika dalam beberapa tahun ke depan.

Umat ​​muslimku ...

Sesungguhnya jihad yang dilakukan putera-puteramu melawan perikatan salibis-zionis merupakan salah satu sebab-selepas anugerah Allah-terjadinya semua keputusan yang menghancurkan musuh-musuh kita ini, di mana hasil-hasil itu telah nampak dan kelihatan selepas perang yang berlangsung selama tujuh tahun.

Dan saya meyakinkanmu, wahai umatku, sebagai bentuk menyampaikan nikmat Allah azza wa jalla atas kami, bahawa kami merasa Allah telah mengurniakan kepada kami kesabaran yang cukup bagi kami untuk meneruskan perjalanan jihad tujuh tahun lagi, kemudian tujuh tahun lagi, dan tujuh tahun lagi ... dengan izin Allah. Maka sabar adalah sebaik-baik senjata, dan takwa adalah sebaik-baik perbekalan. Jika kami menemui syahid, itulah yang selama ini kami cari, akan tetapi panji jihad tidak akan pernah jatuh hingga hari Kiamat tiba, sebagaimana hal itu diberitakan oleh Rasulullah Salallahu 'alaihi wasalam.

Yang menjadi pertanyaan justeru: Sanggupkah Amerika meneruskan perang melawan kami untuk beberapa dekad ke depan?

Laporan-laporan dan penunjuk-penunjuk yang ada menunjukkan tidak.

Dan 75% rakyat Amerika senang dengan pemergian presiden yang telah mengheret mereka dalam perang-perang yang tidak sanggup mereka tanggung dan menenggelamkan mereka dalam belitan ekonomi hingga telinga mereka. Bush telah meninggalkan warisan yang berat bagi penggantinya, meninggalkannya di antara dua perkara yang paling manisnya adalah pahit, seperti orang yang menelan pisau bermata dua, ia gerakkan seperti apapun tetap melukainya.

Salah satu bentuk peninggalan tersulit adalah ketika seseorang mewarisi perang gerila panjang melawan musuh yang sangat penyabar dan keras kepala, dengan menggunakan dana dari pinjaman-pinjaman ribawi. Jika ia mundur dari perang, bererti itu kekalahan tentera. Jika ia meneruskannya, ia tenggelam dalam krisis ekonomi. Lalu bagaimana, Bush mewariskan kepadanya dua perang, bukan satu, di mana dia tak mampu meneruskannya.

Dan kini kami sedang merintis jalan untuk membuka front-front jihad lain, dengan izin Allah. Maka, bukankah sudah sepantasnya jika engkau, wahai umatku, meletakkan tangan pada tangan putera-puteramu yang berjihad, untuk bersama-sama kita teruskan jihad melawan musuh Islam dan meneruskan saliran kekuatan mereka di dua front ini, dan di front-front lain yang terbuka di hadapanmu melawan perikatan salibis-zionis beserta antek-anteknya di Kawasan; di Palestin, di Iraq, Afghanistan, Waziristan, Maghrib Islami dan Somalia.

Maka kewajibanmu adalah memberikan sokongan personal dan dana, hingga keperluan jihad tercukupi. Sungguh aku telah berpengalaman dalam jihad-berkat kurnia Allah-dan aku mengetahui beban-beban pendanaannya. Zakat seorang pengusaha besar di kalangan kaum Muslimin sebenarnya cukup untuk keperluan-keperluan jihad di semua front terbuka melawan musuh kita hari ini. Padahal jihad, sebagaimana yang kamu ketahui, memiliki bahagian dari harta zakat.

Maka berbahagialah orang yang dimudahkan Allah Ta'ala untuk menjadi sebab untuk menolong agama-Nya, membela Rasul-Nya, dan menyelamatkan umat beliau Salallahu 'alaihi wasalam.

Alangkah miripnya keadaan sukar mujahidin hari ini dengan keadaan sukar yang dialami pasukan paceklik (jaisyu `l-'Usroh) di zaman Rasulullah, sebelum Uthman datang dan memberi perbekalan sebahagian besar pasukan, lalu Rasulullah Salallahu 'alaihi wasalam bersabda:" Tidak membahayakan Uthman apa yang akan dia lakukan selepas hari ini. "

Maka siapakah yang mahu menjadi "Uthman" nya umat Islam dalam paceklik sekarang ini?

Dan saya tahu majoriti pengusaha kaum Muslimin enggan berinfak di jalan Allah bukan kerana mereka bakhil, tetapi kerana mereka takut kepada Amerika dan boneka-bonekanya di Kawasan. Dan sesungguhnya saya katakan kepada mereka: Ini bukanlah uzur, memang kamu sedang berada di negeri ujian dan cubaan.

Ingatlah firman Allah Taala:

(أتخشونهم فالله أحق أن تخشوه إن كنتم مؤمنين) التوبة 13

"Adakah kamu takut kepada mereka? Maka Allah itu lebih berhak kamu takuti, jika kamu orang-orang yang beriman. "(At-Taubah: 13).

Maka harus ada hijrah. Beban-beban kemenangan dan penguatkuasaan Islam harus dipikul. Manusia terbaik (Rasulullah Salallahu 'alaihi wasalam) sahaja terpaksa-akibat ulah orang-orang Musyrik-untuk masuk ke gua, meninggalkan keluarga dan kampung halaman, dan berhijrah meninggalkan jengkal tanah terbaik: Mekah Al-Mukarromah.

Maka bersegeralah. Bersegeralah. Manfaatkanlah peluang mahal ini, dan janganlah kamu mensia-siakannya. Kamu mempunyai teladan yang baik pada diri Rasulullah Salallahu 'alaihi wasalam ketika beliau masuk gua. Tidak bolehkah dari kamu bersembunyi di suatu rumah di tempat tertentu? Bukankah bumi Allah ini luas untuk kamu jadikan tempat menjalankan ibadah jihad dengan harta benda?

Allah Ta'ala berfirman:

{يا عبادي الذين آمنوا إن أرضي واسعة فإياي فاعبدون} العنكبوت 56

"Hai hamba-hamba-Ku yang beriman, sesungguhnya bumi-Ku luas, maka beribadahlah kepada Aku saja." (Al-Ankabut: 56).

Dan berfirman:

{إن الذين توفاهم الملآئكة ظالمي أنفسهم قالوا فيم كنتم قالوا كنا مستضعفين في الأرض قالوا ألم تكن أرض الله واسعة فتهاجروا فيها فأولئك مأواهم جهنم وساءت مصيرا, إلا المستضعفين من الرجال والنساء والولدان لا يستطيعون حيلة ولا يهتدون سبيلا} النساء 97-98

"Sesungguhnya orang-orang yang diwafatkan malaikat dalam keadaan menganiaya diri sendiri, (kepada mereka) malaikat bertanya:" Dalam keadaan bagaimana kamu ini?. "Mereka menjawab:" Adalah kami orang-orang yang tertindas di negeri (Mekah). "Para malaikat berkata: "Bukankah bumi Allah itu luas, sehingga kamu dapat berhijrah di bumi itu?." Orang-orang itu tempatnya neraka Jahannam, dan Jahannam itu seburuk-buruk tempat kembali, kecuali mereka yang tertindas baik laki-laki atau wanita ataupun anak-anak yang tidak mampu berdaya upaya dan tidak mengetahui jalan (untuk berhijrah). "(An-Nisa ': 97-98).
Sesungguhnya dalam peperangan-peperangan, krisis-krisis, dan cubaan-cubaan ini, kerana adanya limpah kurnia-kurnia. Dan orang-orang cerdas tidak akan membiarkan limpah kurnia-kurnia itu lewat begitu saja, tetapi mereka akan memanfaatkannya. Maka di hadapanmu ada kesempatan besar untuk melawan kezaliman dan diktatorisme yang ditimpakan kepadamu dari dalam dan luar sejak puluhan tahun, untuk merebut kembali hakmu dengan kekuatan.

Orang-orang yang mengatakan kepadamu bahawa cara mengambil hak adalah melalui peti-peti undian (pilihan raya) lalu memberikan contoh bangsa-bangsa barat kepadamu, pada dasarnya mereka itu menipumu dan berdusta kepadamu. Mereka melakukannya kerana takut kepada penguasa, atau kerana cita-cita terhadap apa yang ada padanya.

Bangsa-bangsa Barat yang mereka sebut itu, merebut haknya tak lain adalah melalui revolusi-revolusi dan kekuatan senjata. Maka sejak perang tujuh tahun antara Inggeris dan Perancis demi menakluk Amerika, kedua-dua belah pihak terjebak dalam krisis ekonomi besar-besaran. Hal itu mendorong para pemimpin mewajibkan cukai-cukai kepada rakyat. Inilah yang kemudian mencetuskan tersulutnya revolusi Perancis, setelah sebelumnya diawali dengan kezaliman dan tindakan diktator para raja terhadap rakyat. Sebab ketika itu Raja Louis XIV berkata: "Akulah negara, dan negara adalah aku." Seperti ini jugalah keadaan para raja dan penguasa kita.

Akhirnya, orang-orang Perancis memanfaatkan kesempatan di tengah cubaan-cubaan itu, mereka memberontak kepada raja-raja yang zalim yang telah menyedut darah dan kekayaan mereka. Kemudian mereka mencopot Louis XVI dan menyeretnya ke tiang gantungan. Mereka merebut hak-hak mereka dengan kekuatan senjata.

Maka tidak ada tempat bagi tempat-tempat suara di negeri-negeri kita di bawah kawalan penguasa-penguasa kejam kecuali untuk menipu kita. Dan yang menyedihkan, sekaligus harus diwaspadai, penipuan besar-besaran ini turut didorong oleh para ulama dan da'i.

Dari rahim krisis ekonomi juga orang-orang Amerika melancarkan pemberontakan terhadap Inggeris untuk merebut hak-hak mereka. Mereka tidak melakukan dan mengikuti sistem demokrasi yang sekarang ini mereka gunakan untuk menipu kita di Afghanistan, Iraq dan lain-lain. Akan tetapi mereka merebut hak-hak mereka dengan besi dan api, maka ambillah pelajaran wahai orang-orang yang mempunyai pandangan jeli.

Kita sebagai kaum Muslimin, meyakini bahawa sudah menjadi hak umat untuk memilih pemimpinnya sendiri. Kita juga mengimani adanya syuro, akan tetapi kita meyakini bahawa demokrasi ala barat ini-terlepas bahawa itu adalah tipuan besar-merupakan bid'ah yang syirik. Kaum Muslimin tidak akan rela dipimpin oleh siapapun kecuali dengan syariat Allah Ta'ala, bukan dengan undang-undang buatan manusia yang mereka buat rancang sendiri.

Dalam agama kita juga adalah syariat perang di jalan Allah melawan aggressor yang menyerang dan melawan para penguasa murtad, sampai kalimat Allah menjadi yang tertinggi. Ketika itu dijalani, segala urusan akan kembali kepada tempatnya, segala hak akan kembali kepada pemiliknya.

Sebagai penutup, saya ucapkan kepada saudara-saudara kami di Palestin:

Semoga Allah membesarkan pahala kamu ...
Semoga Allah menerima orang-orang gugur di antara kamu sebagai syuhada ..
Dan menyegerakan kesembuhan bagi mereka yang terluka ...
Saya berdoa, semoga Allah Azza wa Jalla mengilhamkan kesabaran kepada orang-orang yang terkena musibah dan memberikan ganti yang lebih baik kepada mereka.

Saudara-saudaraku di Palestin ...

Berkali-kali kamu menanggung kesusahan seperti yang dialami bapa-bapa kamu selama sembilan dekad ini, dan sesungguhnya kaum Muslimin bersimpati terhadap kamu kerana apa yang mereka saksikan dan mereka dengar.

Sedangkan kami, mujahidin, juga bersimpati kepada kamu. Dan simpati kami lebih besar, kerana mujahidin juga mengalami kehidupan sama dengan yang kamu alami. Yang mereka rasakan lebih susah dari apa yang kamu rasakan. Mereka dibombardir sebagaimana kamu dibombardir, dengan pesawat-pesawat yang sama. Mereka kehilangan orang-orang tercintanya, sebagaimana kamu kehilangan. Maka segala puji bagi Allah, kita adalah milik Allah dan kepada-Nya saja kita akan kembali.

Namun, pada tahun ini, Allah berkehendak tanda-tanda terbit fajar telah nampak, penunjuk-penunjuk positif jalan keluar telah muncul, dengan bangkrutnya kekuatan perikatan salibis-zionis. Maka berarti tinggal sedikit lagi, dengan izin Allah.

Kami bersama kamu, dan kami tak akan mentelantarkan kamu dengan izin Allah. Keputusan akhir kami berkaitan dengan keputusan akhir kamu, dalam memerangi perikatan salibis-zionis. Maka tak ada pilihan ... perang sampai menang, atau mati syahid di jalan Allah.

فاصبروا وصابروا ورابطوا واتقوا الله لعلكم تفلحون

"... Bersabarlah, pertahankanlah kesabaran kamu, dan berribathlah, agar kamu beroleh kemenangan."

Doa terakhir kami adalah: Alhamdulillah Robbil Alamiin, segala puji hanya milik Allah Robb semesta alam.

Dan limpahkanlah sholawat dan salam, ya Allah, kepada nabi kami, Muhammad, kepada para pengikut dan seluruh sahabatnya.

Oleh Sang Singa Islam Shaikh / Usamah bin Ladin
-Rahimahullah-

Allahu Akbar!

* Diterjemah oleh Forum Jihad Al Tawbah

Tiada ulasan:

klik!!